Anne-Marie Schreurs Coaching en counseling amsterdam

 

Over Anne-Marie Schreurs

Ik begon mijn loopbaan in de advocatuur, met als specialisatie strafrecht. Daarna werkte ik als jurist bij Achmea, waar ik me specialiseerde in arbeidsrecht. Twee rechtsgebieden die veel te maken hebben met mensen; achteraf gezien een veelzeggende keuze.


Mijn grote interesse in mensen bleek ook uit mijn volgende baan: voorlichter voor War Child in Londen. Ik voelde toen dat de afwisseling van het werk bij War Child me ook goed lag; de betrokkenheid bij kinderen in oorlogsgebieden maakte diepe indruk op me. Bij terugkeer in Nederland ging ik weer als jurist aan de slag, en werkte met veel plezier opnieuw bij Achmea, bij ABN Amro en bij de Rechtbank Amsterdam.


De bewustwording van mijn interesse in mensen en het besluit daar iets mee te doen, is dan ook een geleidelijk proces geweest. Een ingrijpende verandering in mijn privéleven, een aantal jaar geleden, nodigde me uit opnieuw te kijken naar de inrichting van mijn leven en werk. Dit bracht een proces op gang van beter naar mezelf luisteren, ontdekken waar mijn kracht ligt, en van daaruit vorm geven aan mijn leven. Concreet deed ik dit in de vorm van de opleiding coach/counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam, die ik in 2010 met succes heb afgerond. Ik werk daarnaast op de Academie als docent-assistent en ben lid van de klachtencommissie van de Nederlandse Associatie voor Counseling.


Het proces van je eigen kracht ontdekken en van daaruit vorm geven aan je leven, heeft me enorm geïnspireerd. Anderen bewust maken van dit proces is dan ook mijn voornaamste kracht als coach. Met mijn dynamische, no-nonsense aanpak maak ik jouw kracht en inspiratie wakker. Samen onderzoeken we hoe je meer vanuit die insteek kunt gaan leven en werken. Mijn eigen ervaringen op dit gebied hebben me geleerd dat dat een ingrijpend proces kan zijn. Ik werk dan ook vanuit een milde en humorvolle blik, met veel respect voor waar jij op dit moment staat.


Mijn passie: mensen inspireren om in hun kracht te gaan staan, en van daaruit vorm te geven aan hun leven en werk.