Anne-Marie Schreurs Coaching en counseling amsterdam

 

Personal coaching

Personal coaching geeft je zicht op het ontstaan van je gedrag: je ideeën, overtuigingen en drijfveren. Welk deel daarvan is authentiek, en welk deel is ontstaan 'omdat het nu eenmaal zo hoort'? Wat helpt jou vooruit, en wat belemmert je juist? Door deze 'blik in de spiegel' krijg je je eigen authenticiteit, je inspiratie weer in beeld, en leer je om van daaruit te handelen. Je gedrag wordt effectiever: je versterkt behulpzame gedachten bewust, en leert belemmerende overtuigingen afleggen. Je leeft en gedraagt je meer vanuit wat je werkelijk wilt. Zowel de kwaliteit van je privéleven als van je werk nemen hierdoor toe.


Hierboven is een algemeen proces beschreven; bij personal coaching spitst dit zich doorgaans toe op een concrete coachingsvraag. Het coachingstraject begint dan ook met een intakegesprek, waarin we samen, eventueel met je manager, deze vraag bespreken en het doel vaststellen. Ook worden er afspraken gemaakt over de frequentie en het aantal gesprekken.


Bij personal coaching gebruik ik technieken en inzichten uit verschillende stromingen (o.a. voice dialogue, transactionele analyse, RET, Ysberg, STAR, kernkwadrant en creatieve/associatieve technieken), afgestemd op jou en je vraag.


Counseling

Counseling sluit aan bij de doelen van personal coaching, maar hierbij gaan we verder in op de achtergrond van jouw (belemmerende) denk- en gedragspatronen. Uiteindelijk stellen we net als bij personal coaching een concreet einddoel vast; het kan echter een gebied betreffen waarin je wat dieper moet zoeken om antwoorden te vinden. Voor deze verdieping is een counseling-traject een uitstekend middel.


Net als personal coaching begint ook counseling met een intakegesprek en het vaststellen van een concreet traject en einddoel.


Loopbaancoaching

Door loopbaancoaching krijg je inzicht in je eigen kracht op werkgebied. Wat zijn je belangrijkste drijfveren, sterke eigenschappen en talenten? Waar krijg jij energie van? Is het mogelijk om dat in je huidige werk te vinden en te verdiepen, of is er een koerswijziging nodig? Bij loopbaancoaching werken we met bijvoorbeeld de biografie, visualisaties, kernkwadranten en de creatiespiraal. Ook schrijf je reflectieverslagen aan de hand van de gesprekken.


Het doel is dat je aan het eind van het loopbaantraject jezelf verder kunt coachen. Je hebt in beeld wat je aan ontdekkingen hebt gedaan, welke kant je op wilt en welke stappen je daarvoor concreet gaat zetten. Eventueel kunnen we dit – het proces, niet de inhoud – gezamenlijk terugkoppelen aan je manager.


Bekostiging coachingstrajecten

In veel gevallen wordt een coachingstraject (gedeeltelijk) door je werkgever vergoed. Dit is per geval en per coachingstraject verschillend. Voor informatie over tarieven en vergoedingen kun je dan ook het beste contact met me opnemen.